Motorhefbrug

Om het onderhoud aan de motor te vergemakkelijken heb ik een motorhefbrug in gebruik genomen. De hefbrug werkt met een luchtcompressor en een vergrendelmechanisme met handel. Omdat de brug lange tijd niet meer in gebruik is geweest moest hij een flinke opknapbeurt ondergaan.

Kaalgemaakte motorhefbrug

Allereerst heb ik alle loszittende verfdelen verwijderd en daarna alles geschuurd. Voordat er begonnen kon worden met het opnieuw in de verf zetten heb ik eerst alles grondig ontvet. Daarna een eerste laag Hammerite metaallak erop gezet. Het voordeel van Hammerite is dat het vochtafstotend en roestwerend is.

Motorbrug in de lak gezet met Hammerite metaallak

Na vier uur drogen kon nog een extra laag verf aangebracht worden. Nadat deze een nacht heeft kunnen drogen kon de motorbrug worden uitgetest met de motor erop. Van te voren had ik al getest of de brug nog werkte maar dat was zonder het gewicht van de moter erop.

Brug met motor in de laagste stand
Brug met motor in de hoogste stand

Uiteindelijk bleek de brug ook met de motor erop goed te functioneren. De dagelijkse stalling van de motor is nu op de motorbrug in uiteraard de laagste stand.

Stalling van de motor op de brug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Toon buttons
Verberg buttons