Over mij

Mijn passie voor motorrijden begon al toen ik 16 was en voor het eerst op een brommer stapte. Ik mocht, na een dag met mijn vader te hebben meegewerkt, op zijn Zundapp naar huis rijden met hem achterop. De rest is geschiedenis. De daaropvolgende jaren verwisselde verschillende malen de Zundapp’s in ons ouderlijk gezin van eigenaar. Mijn vader kocht een nieuwe, de Zundapp van mijn vader ging naar mijn oudste broer en de Zundapp van mijn oudste broer ging naar mij.

Mijn eerste gemotoriseerde tweewieler

Dat motorrijden voor mij niet alleen maar het fysieke rijden betekent maar ook het onderhouden en sleutelen is ook in mijn jonge jaren ontstaan. Ik volgde een opleiding auto- en motorvoertuigen techniek en de Zundapp’s gingen steevast elke vrijdagmiddag de schuur in waarvan de betonnen vloer was voorzien van een heus tapijt. Elke vrijdagmiddag moest er dus gesleuteld worden.  Niet omdat het strikt noodzakelijk was maar omdat ik het leuk vond. Het laat weinig aan de verbeelding over om te kunnen begrijpen hoe de vloerbedekking er na enkele weken uitzag als er weer eens, tijdens een ‘onderhoudsbeurt’, olie werd gemorst.

Mijn eerste motor, een Honda ST1100

Toch was het pas September 2002 dat ik mijn motorrijbewijs heb gehaald. De instructeur waar ik les van kreeg reed op een Honda Pan European ST1300. Ik vermoed dat hij een van de eerste was omdat de ST1300 in het jaar 2002 is geïntroduceerd.  Na het behalen van mijn motorrijbewijs ben ik gaan rijden op een Honda Pan European ST1100. Enkele jaren daarna volgde de ST1300. Deze heb ik tot 2012 gereden waarna hij werd verkocht. Allerlei nieuwe ontwikkelingen in de privé sfeer (waaronder het starten van een eigen bedrijf) waren hier debet aan.

Mijn tweede motor, een Honda ST1300

Met het begin van het nieuwe jaar 2019 kwam er ook weer een begin aan een nieuw motortijdperk. Maar wat moest het worden……weer een Honda ST1300 of toch iets anders. Mede met de wetenschap dat de ST1300 niet meer in productie was en er ook geen opvolging meer zou komen, ben ik me gaan richten op BMW. De enige voorwaarde was dat de BMW een sterk vergelijk moest hebben met de ST1300 qua model. Na uitgebreid zoekwerk op het internet en het lezen van allerlei testverslagen en reviews van eigenaren ben ik met gaan focussen op de BMW R1200RT en werd de eis van een gelijkenis met de ST1300 al snel los gelaten.

Na een geschikte kandidaat motor gevonden te hebben is er een afspraak gemaakt met de motorzaak waar deze te koop stond. De R1200RT-LC bleek een zeer complete uitvoering te zijn. Het koste slechts enkele kilometers om direct verkocht en verknocht te zijn aan deze sublieme motorfiets. Omdat de motor niet voorzien was van een topkoffer was dit een mooie reden voor de prijsonderhandeling. Uiteindelijk resulteerde die in de aanschaf van de motor met topkoffer met extra remlicht in het deksel van koffer en de koffer gespoten in de kleur van de motor.

Mijn huidige motor, een BMW R1200RT-LC
Toon buttons
Verberg buttons