Tweedaagse Moezeltoer

Samen met mijn vriendin Mario het plan opgevat om het weekend van 1 en 2 juni een motortoertocht naar de Moezel te gaan rijden. De weerberichten waren voor beide dagen erg gunstig dus de plannen werden gesmeed. We hadden onszelf de volgende taakverdeling toebedeeld. Mario zou de overnachting regelen en ik (Gerard) zou de route uitstippelen en de motor reis klaar maken. Onze motor heeft een topkoffer en twee zijkoffers. De topkoffer werd gebruikt voor algemene zaken en de zijkoffers worden verdeeld. Eén zijkoffer voor Mario en de andere voor mij. Zowel de topkoffer als de zijkoffers zijn voorzien van originele binnentassen wat het pakken vergemakkelijkt.

Voor het uitstippelen van de route gebruik ik routelab uit My-route app. Door  eerst de voorkeuren in te stellen, zoals het vermijden van snelwegen, onverharde wegen, enz, selecteer ik het beginpunt en het eindpunt. Daarna wordt de route berekend. Tenslotte resteert nog het aanpassen van de route om deze te leiden via de punten die ik wil passeren. Het resultaat is bovenstaande route geworden.

Zaterdagochtend om 09:30 uur was de motor bepakt en waren we klaar om te vertrekken. Het eerste gedeelte van de route ging via Helmond, Nederweert, Ittervoort, Maaseik, Susteren waarna we even later de Duitse grens passeerde. Via de onderkant van Geilenkirchen koersten we naar Jülich en Düren.  Nadat we in Bad Münstereifel onze lunch hadden genuttigd begon de route heuvel/bergachtig te worden. Hier begon het echte stuurwerk met soms heuse haarspeldbochten.

Onderweg zijn we af en toe gestopt om mooie plaatjes te kunnen schieten. Tot onze verbazing stond er ergens in het open veld een schommelstoel uitnodigend op ons te wachten om op plaats te nemen. Deze uitnodiging konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Na de resterende 10 kilometer langs de Moezel en onder een stralende zon verreden te hebben, kwamen we uiteindelijk aan op onze eindbestemming. Mario had een pension geregeld in het plaatsje Treis Garden. Het pension met de naam Pension am Treiser Kiosk bleek een uitstekend pension te zijn met mooie kamers. Onze motor konden we stallen in de privé garage van de pension houder.

Nadat we ons opgefrist hadden zijn we eerst wat gaan drinken in de plaatselijke biergarten. Niet ver daarvandaan bleek ook een uitstekend italiaans restaurant te zijn genaamd Treiser Bootshaus, Hier konden we lekker op het buitenterras genieten van een heerlijke wijn en uitstekend eten met uitzicht op de plaatselijke jachthaven. Na een heerlijke nachtrust zijn we de volgende ochtend na een lekker ontbijtje bij de plaatselijke bakker begonnen aan onze terugreis. De temperatuur liep al snel op. Toen de temperatuur uiteindelijk was opgelopen tot boven de 31 graden hebben we besloten om het laatste stuk van de terugreis via de snelweg te vervolgen om toch nog enige verkoeling te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Toon buttons
Verberg buttons